Global

Deprem bölgesinde gaz akışı durduruldu

Published

on

BOTAŞ’ın yaptığı açıklamada, petrol boru hatlarından herhangi bir hasar olmadığı yönünde olurken, Hatay ve Kahramanmaraş il merkezlerinde gaz akışının durdurulduğu ifade edildi. 48 saat içerisinde normal akışın başlatılması hedefleniyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından, Hatay il merkezi ile kırıkhan ilçesi, Kahramanmaraş il merkezi ile Pazarcık ve Narlı ilçelerinde tedbir amaçlı doğalgaz akışı durduruldu.

BOTAŞ’ın yaptığı ikinci açıklama ile kurum ekiplerinin sahada yapmış oldukları kontroller neticesinde hasar meydana gelen noktalar ve etki alanları hakkında bilgi verildi.

Bununla birlikte; Kahramanmaraş – Gaziantep doğalgaz iletim hattında oluşan hasar neticesinde Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı, Islahiye, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine doğalgaz akışı durdurulmuştur.

Kilis ili doğalgaz hattı etkilenmiş ancak hattın içerisindeki gazdan beslenmeye devam ediyor.

Bölgedeki doğalgaz dağıtım şirketleri ile gerekli koordinasyon kurularak, hastane, fırın ve benzeri kritik tesislere CNG ve LNG tedarik edilmesi sureti ile gaz arzı sağlanmaya devam edilecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version