Dolar

Dolar 18,80’de tutunuyor

Published

on

Geçtiğimiz hafta 18,80 seviyesine yükselen dolar kuru özellikle işlemlerin sığ olduğu Asya seansında kısa süreli yükseliş atakları yaşamaya devam ediyor.

Hafta içerisinde 18,80-18,85 aralığında fiyatlanan dolar küresel ve iç gelişmelere karşı tepkisizlik devam ediyor.

Küresel tarafta dolar endeksinde Kasım ayında hızlanan düşüş, bu ay da devam ediyor. Dolar hem gelişmiş hem de gelişen ülke paraları karşısında gerilemeye devam ediyor.

Yurt içinde ise Merkez Bankası toplantısı, yaklaşan seçimler ve yavaşlama işaretleri veren ekonomik göstergelerin fiyatta etkili olmadığı görülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TL’nin fazla değerli olmasının ihracat ve istihdam üzerinde olumsuz etkileri olacağını belirterek optimal seviyede olması gerektiğini, bunu da piyasanın belirleyeceğini ifade etti.

Gözler Merkez Bankasında

Bugün yurt içinde imalat güven endeksi ve kapasite kullanımı açıklanacak. Yarın ise hem haftalık istatistikler açıklanacak hem de Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ilk enflasyon raporu sunumunu gerçekleştirecek. 2022’yi %64 ile kapatan enflasyon 2023’te nasıl olacağına dair tahminlerin açıklanacağı toplantı 10.30’da gerçekleşecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version