Global

Dolar kurunda yeni zirve

Published

on

Dolar kuru, 18,80 seviyesinde işlem görüyor. Dolar endeksi bu hafta 101,60’a düşerek Haziran 2022 sonrasında en düşük seviyesini gördü. Hafta içinde Amerika’da açıklanan ÜFE verisi, üretici enflasyonunda düşüş yaşandığını gösterirken, sanayi üretimi, perakende satışlar ve konut verileri ise büyüme tarafında yavaşlamanın etkisini artırdığını işaret etti. Dolar küresel piyasalarda bu hafta da düşerken birçok para biriminde toparlanma yaşandı.
Dolar/TL 18,80 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL’de son durum

2022’de yüzde 40 yükselen dolar kuru, 2023 yılına 18,70’ten başladı. 20 günlük dönemde 18,90 üzerine anlık ataklar gerçekleştirse de işlemler çoğunlukla 18,79-18,76 aralığında dar bantta seyretti. Haftanın son işlem gününde kur, Asya seansında 18,85’i görmesinin ardından 18,80 üzerinde işlem görüyor.

Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Dün gerçekleşen yılın ilk Para Politikası Kurulu toplantısında Merkez Bankası yüzde 9 olan politika faizini değiştirmedi, ancak metinde yer alan “Mevcut politika faizinin küresel talebe ilişkin artan riskleri dikkate alınarak yeterli düzeyde olduğu” ifadesini dünkü PPK metninden çıkardı. Bu yaklaşım Merkez Bankasının gelecek toplantılarda faiz indirimine devam edeceği beklentisini güçlendirdi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version