Global

TCMB faiz kararını açıkladı

Published

on

TCMB, yılın ilk para politikası toplantısını gerçekleştirdi. Merkez bankası yüzde 9 olan politika faizini sabit tutma kararı aldı.

Eylül 2021’de başlattığı faiz indirim sürecini Kasım 2022’de tamamlayan Merkez Bankası, bugün yayınladığı toplantı metininde liralaşma stratejisinin devam edeceğinin üzerinde durdu.

Merkez Bankası, 2023 yılı para politikası ve liralaşma metininde belirttiği gibi bugünkü toplantı metininde de parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyecek araçlarını kararlılıkla kullanmaya devam edeceğini ve fonlama kanalları başta olmak üzere tüm politika araç setini liralaşma hedefleriyle uyumlu hale getireceğini yeniledi.

Merkez Bankası, küresel yavaşlamanın yurt içinde de hissedilmeye başladığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“2022’nin ilk üç çeyreğinde güçlü bir büyüme gerçekleşmiştir. Yılın son çeyreğine dair göstergeler ise zayıflayan dış talebin etkisiyle büyümedeki yavaşlama eğiliminin iç talepteki görece güçlü seyir ile telafi edildiğine işaret etmektedir. İmalat sanayi üzerindeki dış talep kaynaklı baskıların iç talep ve arz kapasitesi üzerindeki etkilerinin şimdilik sınırlı düzeyde kaldığı görülmektedir.”

Son açıklanan sanayi üretimi yıllık bazda pandemi sonrası ilk kez daralma yaşamıştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version