Global

Bowman: Daha fazla faiz artışına ihtiyaç var

Published

on

Bowman, Salı günü Florida Bankacılar Birliği ile düzenlenen bir etkinlikte “Son aylarda, bazı enflasyon ölçütlerinde düşüş gördük, ancak yapacak daha çok işimiz var, bu nedenle, Aralık toplantımızdan sonra belirttiğimiz gibi, FOMC’nin para politikasını sıkılaştırmak için faiz oranlarını artırmaya devam etmesini bekliyorum” açıklamasında bulundu.

Politika yapıcılar, geçtiğimiz yıl kırk yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyonu bastırmaya çalışırken, sıkılaştırma politikasını bitirmedikleri mesajını vermeye devam ediyor. Yetkililer, Aralık ayında oy birliği ile yatım puanlık bir artışı onaylayarak faiz oranındaki hedefi yüzde 4,25 ila yüzde 4,5 aralığına getirdi.

Toplantıda açıklanan yeni ekonomik tahminler, 19 Fed yetkilisinden 17’sinin bu yıl oranların yüzde 5’in üzerine çıktığını gördüğünü gösterdi. Hiçbir politika yapıcı 2023’te faiz oranlarını düşürmeyi beklemiyor. Yetkililer bir sonraki toplantıyı 31 Ocak-20 Şubat arasında yapacak.

Bowman, gelecekteki faiz hareketlerinin ölçeğinin ve yetkililerin faiz artırımlarını ne zaman durduracağı noktanın enflasyonda olanlara göre belirleneceğini belirterek, “enflasyonun zirve yaptığına dair ikna edici işaretler” görmek istediğini ve bunun olduğuna dair “tutarlı” kanıtlar aradığını da sözlerine ekledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version