Dolar

Dolar/TL’de son durum

Published

on

2022 yılında 13,30’dan başlayan ve yılı 18,70’te yüzde 40 yükselişle kapatan dolar kuru, 2023’ün ilk günlerinde 18,18 üzerine denemeler yapıyor.

Son yıllarda yüksek oynaklık gösteren dolar kuru, tarihi hareketi Kasım – Aralık 2021’de gösterdi. KKM ve diğer önemlerle düşüşe geçen kur, 2022’de yüzde 40 yükseliş yaşasa da bu yükseliş hızlı ve tepkisel olmadı.

Öngörülebilir bir kur seviyesi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türk lirasının kötü değil rekabet edilebilir bir kur seviyesinde olduğunu ve ihracat potansiyelini halen taşıdığını açıkladı. Kurda yükseliş istemediklerinin altını çizen Bakan Nebati, kurdaki yükselişin enflasyonu ve belirsizliği artırdığına dikkat çekti.

Kurdaki oynaklığın azalmasının ihracatçı için öngörülebilirlik sağladığını söyleyen Bakan Nebati, kurda ne aşırı değerli ne de aşırı düşük bir seviye hedefleri olmadıklarını belirtti.

Küresel tarafta gözler yarın açıklanacak FOMC tutanaklarında

2022’nin son FOMC toplantısının tutanakları yarın açıklanacak. ABD Merkez Bankası Fed’in uygulanan faizin enflasyona yansıması ve işgücü piyasasındaki görünüme dair notları yakından takip edilecek. Kasım itibarıyla düşüşe geçen ve bu hafta da 104 seviyesi yakınında işlem gören dolar endeksinin üzerindeki zayıflığı atabilmesi için tutanaklarda şahin ifadelere yer verilmesi gerekiyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version