Global

Dijital TL ağında ilk ödeme başarıyla gerçekleşti

Published

on

TCMB, Dijital Türk Lirası Ağı üzerindeki ilk ödeme işlemleri gerçekleşti. Merkez bankası bugün yaptığı açıklamasında TCMB öncülüğünde yürütülen Dijital Türk Lirası Projesi’nin birinci faz çalışmalarında Dijital Türk lirası Ağı üzerindeki ilk ödeme işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini açıkladı.

Banka, teknoloji paydaşları ile yürüttüğü dar kapsamlı ve kapalı devre pilot uygulama testlerine 2023 yılının ilk çeyreğinde devam edecek ve yapılan testlerde elde edilen bulgular geniş kapsamlı bir değerlendirme raporu ile kamuoyu ile paylaşılacak.

Yapılan açıklamada Dijital Türk lirası İş birliği Platformunun, 2023 yılında seçili bankalar ve finansal teknoloji firmalarının katılımlarıyla genişletileceği ve geniş katılımlı pilot testlerin gerçekleştirileceği ileri fazlara geçileceği belirtildi. Bu kapsamda, dağıtık defter teknolojilerinin ödemeler ekosistemlerinde kullanımı ve anlık ödeme sistemleri ile entegrasyonu gibi konularda tasarlanan özgün mimari kurgulara ait testlere devam edilecek.

Dijital Türk lirasının hukuki boyutuna yönelik çalışmaların ve dijital kimliklendirmenin proje için kritik öneme haiz olduğuna vurgu yapıldı. Bu nedenle, 2023 yılı boyunca Dijital Türk lirasının teknolojik gereksinimlerinin yanı sıra iktisadi ve hukuki çerçevesine dair çalışmalara da öncelik verilecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version