Global

Petrolde Amerika soğukları etkisi

Published

on

Petrol, Çin’in Kovid önlemlerini gevşetmek için daha fazla adım atıyor olması ve Amerika genelindeki dondurucu havaların hayati öneme sahip Teksas bölgesindeki rafinelerin kapanmasından dolayı yükseldi.

Brent petrol 84 doların, ABD ham petrolü ise 81 doların üzerini test etti.

Petrol, bu yıl Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı, büyük ekonomilerdeki durgunluk korkuları ve en son olarak, karantinaların gevşetilmesiyle birlikte Çin’deki şiddetli bir Kovid-19 dalgasıyla sarsılmasının ardından yılı ılımlı bir şekilde yüksek bitirmeye hazırlanıyor.
Rusya yaptırımlara yanıt olarak üretimi günde 700 bin varil azaltacağı konusunda uyarmasıyla birlikte ham petrol geçen hafta yüzde 7’den fazla arttı.

ABD’de dondurucu soğuk hava aksamalara sebep oluyor

Son yılların en soğuk kışını geçiren Amerika’da kuyu ve boruların donmasıyla doğalgaz zincirinde de aksamalar yaşanıyor.

Beyaz Saray’ın yaptığı açıklamaya göre, Amerika Başkanı Joe Biden, 23 Aralık’ta başlayan ve devam eden şiddetli kış fırtınası nedeniyle New York eyaletinde acil durum ilan etti. Eyalete bağlı Buffalo kentinde kış fırtınasına bağlı can kayıplarının 27’ye yükseldiği duyurulurken, ülke genelinde en az 50 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Bilim insanları iklim değişikliği krizinin, fırtınanın bu kadar sert olmasında etkili olmuş olabileceğine dikkat çekiyor. AP’nin haberine göre, Colorado Üniversitesi Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi direktörü Mark Serreze, iklim değişikliği nedeniyle atmosferin daha fazla su buharı taşıyabildiğini ve bunun da fırtınanın şiddetini artırabildiğini söyledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version