Global

Elon Musk Twitter’dan istifa ediyor

Published

on

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, Twitter’da yaptığı ankete katılanların çoğunun, Musk’ın sosyal medya platformundaki koltuğunu bırakmasını desteklediğini göstermesinin ardından birkaç gün sonra yerine birini bulur bulmaz CEO’luk görevinden istifa edeceğini söyledi.

Musk yayınladığı bir tweet’te “bu işi kabul edecek kadar aptal” birini bulur bulmaz istifa edeceğini açıkladı. Yerine birisi bulunduktan sonra Twitter’ın yazılım ve sunucu ekiplerini yönetmeyi planlıyor.

Yeni Twitter CEO’su arayışı öncesinde, ankete katılan 17,5 milyon katılımcının yaklaşık %58’i, Musk’ın sosyal medya platformunun başkanlığından istifa etmesi yönünde oy kullandı. Anketi başlatan Musk, sonuçlara “uyacağını” söyledi.

Bu hamle aynı zamanda Musk’ın, görevlerini ihmal ettiği iddiaları nedeniyle Tesla Inc (NASDAQ:TSLA) hissedarlarının öfkesinin büyüdüğü bir zamanda geldi. Tesla hisseleri son haftalarda düşüşe geçti, bu düşüşte Musk’ın 3 milyar doların üzerinde hisseyi elden çıkarması da etkili oldu.

Tesla CEO’su kısa bir süre önce Twitter’daki görevi nedeniyle çok fazla sorumluluk üstlendiğini kabul etti ancak pozisyon için değerli bir halef bulabileceğine dair şüphelerini dile getirdi.

Aralarında Ulusal Güvenlik Ajansı muhbiri Edward Snowden’ın da bulunduğu çok sayıda önemli isim bu görev için gönüllü oldu.

Yine de Musk’ın sosyal medya platformunu devralması, platform personelinin büyük bir kısmını işten çıkarması ve eski ABD Başkanı Donald Trump’ınki de dahil olmak üzere bazı tartışmalı hesapların tekrar aktive edilmesine öncülük etmesi nedeniyle tartışmalarla dolu bir süreçte gerçekleşti.

Daha yakın zamanda Musk; Tesla CEO’sunu eleştirdiği düşünülen bazı gazetecilerin hesaplarının yanı sıra kendisinin ve diğer önemli kamusal figürlerin gerçek zamanlı konumlarını takip eden hesapları askıya almasının ardından tepki çekti. Hesaplar, tekrar aktive edilmeleri yönünde kamuoyunun desteğini gösteren bir dizi anketin ardından geri yüklendi.

Musk ayrıca Twitter’da politika belirleme kararlarında yalnızca Twitter Blue hizmetine abone olanların oy kullanma hakkına sahip olacağını öne sürdüğü için de eleştirildi. Twitter CEO’su daha önce sosyal medya platformundaki tüm önemli kararların halk oylamasıyla belirleneceğini söylemişti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version