Emtia

Petrol fiyatları ABD’nin hamlesiyle yükseldi

Published

on

Amerika ham petrolü geçtiğimiz haftanın son iki seansında neredeyse yüzde 4 değer kaybettikten sonra varil başına 75 doların üstüne çıktı.

Başkan Şi Cinping, 2023 yılı için tüketimin eski haline getirilmesi ve artırılmasının “öncelik alması” gerektiğinin altını çizdi. Bu taahhüt, Covid vakaları artsa da yeniden açılma süreci inişli çıkışlı olsa bile enerji talebini desteklemeye yardımcı olabilir.

Enerji Bakanlığı geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, ABD’de yetkililerinin Stratejik Petrol Rezervini 3 milyon varillik sabit fiyatlı bir satın almayla yenilemek için harekete geçtiğini açıkladı. Duyuru, Başkan Joe Biden’in Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra hızla artan yerel enerji maliyetlerini azaltmaya yardımcı olmak için yapıldı.

Petrol, ABD ve Avrupa’daki resesyon endişelerinin artması ve merkez bankalarının para politikasını sıkılaştırmaya devam etmesiyle ikinci kaybına doğru ilerliyor. Buna ek olarak, G7 tarafından uygulanan bir fiyat tavanı ve Avrupa Birliği büyük aksamalara yol açmadığı için Rus akışlarının şimdiye kadar esnek olduğu kanıtlandı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version