Connect with us

Global

Küresel piyasalarda FED etkisi

Published

on

Küresel piyasalarda FED etkisi

Geçtiğimiz hafta yapılan FED toplantısında faizlerin artamaya devam edeceği ve daha uzun bir süre yüksek kalacağı yönündeki mesajlar ardından piyasalar üzerindeki etkisi devam ediyor.

Yeni hafta ile birlikte Çin’de Kovid’e bağlı ölümlerin, resmi açıklamanın aksine yükseliyor olabileceği endişesi riskli varlıklara yönelik iştahı azalttı. Cuma günü yüzde 1 civarı düşüşlerle kapanan Wall Street endeksleri yen işlem gününde vadeli işlemlerde hafif artıda.

Asya endeksleri ise düşüyor. Japonya Merkez Bankası’nın yüzde 2 enflasyon hedefi politikasının esnetebileceği ve daha şahin bir politika izleyebileceğine dair haber etkisi ile Japon yeni önce değer kazansa da, hükümet sözcüsünden gelen yalanma ile kazançlarının bir kısmını geri verdi. Dolar bu sabah G-10 para birimleri karşısında değer kaybetti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

JPMorgan’dan petrol uyarısı

Published

on

By

petrol-üretimi

JPMorgan’dan petrol uyarısı
JPMorgan Rusya’nın üretim kesintisi kararının diğer ülkelerin önlemleriyle dengelenmediği sürece Brent petrolün 100 dolara kadar yükselmesi için potansiyel olduğunu açıkladı.

27 Mart’ta yayınlanan notlarında JPMorgan analistleri şu aşamada petrolde fiyat tahminlerini değiştirmezken, Moskova’nın hamlelerinin etkisiyle birlikte Brent petrolün Mayıs ayında 90 doların ortalarında, Eylül’de ise 100 dolara yakın olabileceğini öngördü.

Son günlerde petrolde düşüş ivmesi dikkat çekiyordu.

Petrol fiyatlarındaki düşüşte dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’nin ticari ham petrol stoklarındaki artış öngörüsünün ülkede talebin zayıf seyrettiği algısını güçlendirmesi etkili oldu.

Amerikan Petrol Enstitüsü, ABD’nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta bir önceki haftaya göre 9 milyon 337 bin varil artacağını öngördü. Piyasa beklentisi stokların 1 milyon 519 bin varil azalacağı yönündeydi.

Continue Reading

Global

Kakao fiyatlarında yükseliş sürüyor

Published

on

By

kakao

Kakao fiyatlarında yükseliş sürüyor.

Batı Afrika’da yaşanan olumsuz hava koşullar, arz açığının 3. yılda da devam edeceğini gösteriyor. En büyük ithalatçılardan olan AB’de de orman tahribatına neden olan ürünlerin ithalatına sınırlama getirilmesi fiyat artışında etkili oluyor.

New York’ta en aktif kontratın ton başına fiyatı yüzde 4,5 artarak 10 bin 080 dolara yükseldi.

mart ayında kakao fiyatlarında yüzde 50’ye varan yükseliş görülürken, piyasa uzmanları fiyatların 10 bin dolara çıkabileceğinin altını çizdiler.

Londra’da da en aktif kontrat da bu sene ikiye katladı.

Kakao fiyatları dün ton başına 9 bin doları da aşarak tonu 9 bin dolar civarında olan bakırı geride bırakmıştı.

Continue Reading

Global

Japon yenine sözlü müdahale

Published

on

By

Japonya’da kurlara son ayların en etkin sözlü müdahalesi yapıldı. Kur piyasalarından sorumlu Japonya Maliye Bakanı Yardımcısı Masato Kanda Japon yeninde son dönemde görülen zayıflamanın temelleri olmadığını, açık bir şekilde spekülasyon hareketi yapıldığını söyledi.

Habercilere konuşan Bakan Yardımcısı Kanda “Aşırı dalgalanmalara karşı uygun olan adımı atacağız. Herhangi bir seçeneği dışlamıyoruz. Her zaman hazırız” dedi.

Kanda’nın yaptığı açıklama sonrası dolar/yen 151,4’ten 151,1’e geriledi. Cuma günü dolar/yen kuru 151,86’ya yükselmişti.

Goldman Sachs mevcut makro politika çizgisinin Japon para birimini zayıflatacağı düşüncesiyle üç ay sonraki dolar/yen kuru tahminini 145’ten 155’e, altı ay sonraki kur tahminini ise 142’den 150’ye yükseltti.

Japonya Merkez Bankası, mart ayında 2007’den bu yana ilk kez pozitif politika faizine geçse de “destekleyici politikanın süreceği” mesajları yende zayıflık yaratmıştı.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans