Global

Bitcoin haftaya kritik seviyede başladı

Published

on

Kripto piyasaları, hafta sonu boyunca baskı altındaki hareketlerine devam etti. Toplam piyasa değeri 850 milyar doların altında kalırken borsalardaki işlem hacmi ortalama 30 milyar dolar seviyelerinde düşük kalmaya devam etti.

Piyasalarda bu hafta ABD enflasyon oranları ve ardından açıklanacak olan Fed’in faiz kararına odaklanmış durumda. Beklentiler, Amerika’daki yıllık enflasyonda düşüş ve Fed’in 50 baz puanlık artış yapması yönünde. ABD enflasyon verisi Salı günü 16.30’da açıklanacak. Fed’in faiz kararı ise Çarşamba günü olacak.

Bitcoin, hafta sonu işlemlerinde 17.100 – 17.200 dolar seviyesinde sabit kaldı. Yeni haftaya girilirken Asya işlem saatlerinde gelen satışlarla birlikte en büyük kripto para 16.800 dolara kadar düştü. Sabah saatlerinde ise 16.900 dolar bandından devam ediyor.

Ethereum, hafta sonu 1.250 doların üzerinde alıcılı yatay seyrederken, hafta başında ivme kaybetti ve 1.240 dolara bandına kadar düştü.

Piyasanın genelinde satıcılı bir seyir hakim. Piyasa değeri yüksek kripto paralar arasında Dogecoin %9’a varan düşüşle 0,08 dolara kadar gerilerken ilk 10’da en sert değer kaybı gören kripto para oldu. İlk 10’daki diğer altcoin’ler ise ortalama %3 bandında düşüşe sahip.

İlk 100 kripto para arasında DOGE ile birlikte FLOW, CHZ ve APT en çok düşen kripto paralar oldu. Günün ilk saatlerinde piyasadan pozitif ayrışan altcoin’ler ise düşük oranlı kazançlar sağlayan TWT, STX ve APE oldu.

An itibarıyla ilk 100 kripto paranın 92’si dünkü fiyatına göre ekside devam ediyordu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version