Kripto Para

Kripto paralarda Fed endişesi

Published

on

Piyasa değeri olarak dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin geçtiğimiz güne kıyasla yüzde 1,4’lük değer kaybederek, yaklaşık bir haftadır tutunduğu 17 bin dolar seviyesini kaybederek 16 bin 760 dolardan işlem görmeye başladı.

Daha çevreci bir görünüme bürünen Ethereum’da ise düşüş Bitcoin’e kıyasla daha sert oldu. Piyasa değerine bakıldığında Bitcoin’nin ardından gelen Ethereum düne kıyasla yüzde 2,76’lık bir değer kaybı yaşadı ve 1,224 dolardan işlem görüyor.

Merkez Bankaları Baskıyı Artırıyor

FTX borsasının çöküşünden hemen sonra kriptonun hisse senedi piyasalarıyla arasındaki pozitif korelasyonun bozulduğu görülmüştü. Fakat başta Amerika Merkez Bankası olmak üzere dünya genelindeki büyük ekonomilerin merkez bankalarının sıkı para politikalarını devam ettirmesi riskli varlıklar üzerinde satış baskısı oluşturmaya devam ediyor. Dolayısıyla makroekonomik taraftan gelecek veri akışı piyasaların dikkate aldığını konulardan oluyor. arlık yönetim şirketi Ünlü & Co.’nun yolladığı günlük piyasa analizine göre Euro Bölgesi’nde 13.00’te açıklanacak GSYH rakamının çeyreklik bazda yüzde 0,2, yıllık bazda yüzde 2,1 artış göstermesi bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version