Global

ECB/Lane: “Enflasyon zirveye yakın”

Published

on

AMB Baş Ekonomisti Lane Milano Finanza gazetesine verdiği bir demeçte enflasyon dair “Henüz zirveyi gördüğünü söylemek için çok erken. Ancak zirveye yakın olduğumuza eminim. Bu zirvenin şimdi mi, 2023 başında mı görüleceği hala belirsiz” dedi.

Daha fazla faiz artışının gerekli olduğunu söyleyen Lane “Şimdiye kadar toplam 200 baz puan faiz artırımı yaptık. Sonraki artışlarda bu miktarı göz önüne almalıyız.” açıklamasında bulundu.

Enflasyonda gelecek yılın başlarında da artış ihtimalini dışlamadıklarını söyleyen Lane 2023’ün yaz veya sonbaharında enflasyonda önemli ölçüde yavaşlama olacağını belirtti. Lane “Yüzde 2’lik hedefe ulaşma yolculuğu zaman alacak” dedi. Lane yıllık enflasyonun gelecek sene yüzde 6-7 seviyelerine gerileyebileceğini söyledi.

AMB’nin faiz kararı yaklaşırken yetkililer faiz artış hızının yavaşlayabileceğini dair sinyaller veriyor. İrlanda Merkez Bankası Başkanı Gabriel Makhlouf dün 2 ay üst üste 75 baz puanlık artışından sonra Aralık toplantısında 50 baz puanlık artış olabileceğini söyledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version