Kripto Para

Bitcoin 2023 yılında tekrar yükselir mi?

Published

on

Bitcoin ve Ethereum ve diğer kripto paraların kullandığı teknolojinin devrim niteliğinde olduğu bir gerçek. Fakat konu kripto paralara değer biçmeye geldiğinde çatışan 2 grup oluşuyor. Bir tarafta, kripto ve olasılıkları hakkında konuşurken gözleri parlamaya başlayan kripto para severler var. Diğer yanda ise insanlar, sadece kripto paraların anlamını sorgulamakla kalmıyor, aynı zamanda da bunların tamamen değersiz olduğunu söylüyor.

Son dönemde piyasalarda yaşanan çalkantılar bu tartışmayı daha çok alevlendiriyor. İnsanlar kripto paraların oldukça değişken olduğu ve pek çok dolandırıcının bulunduğu gerçeğine alışmışken tüm ekosistemlerin çökmesi yeni bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Görünüşte başarılı olan iş modelleri bile bir hafta içinde çökebilir ve piyasada önemli bir sarsıntıya neden olabilir. Bu da kaçınılmaz olarak kripto iş modelinde pazar payının değişmesine yol açacaktır.

FTX en büyük destekçilerden biri olmaktan uzaklaşırken Goldman Sachs gibi yatırım bankaları, piyasayı ele geçirmek için pusuda bekler halde. Goldman Sachs dijital varlıklar başkanı Mathew McDermott, inancın arttığı bu ortamda iyi para kazanılabileceğinin farkına varıldığını söyledi: “Çok daha makul fiyatlı, gerçekten ilginç bazı fırsatlar görüyoruz.”

Standard Chartered, köklü finans kurumları arasında altın hücum aşamasının yeni başladığını söylüyor. Fakat birçok kişi Bitcoin’in 17.000 dolar civarında bir fiyatla dip yapacağını ve buradan tüm zamanların en yüksek seviyesini göreceğini umarken, önümüzdeki yıl 5.000 dolara kadar düşmesi bekleniyor.

FTX’in sadece yönetimin beceriksizliği nedeniyle çöktüğüne dair göstergeler artıyor. Kurucuların kendilerini aşırı önemli görmesi ve yetkinliklerini devretmemesi kripto sektöründe sistematik bir sorun olabilir.

Bu, kısa vadede kripto topluluğu için oldukça kasvetli bir görünüm olsa da umut ışıkları da var. Tim Draper bu sevdalılardan biri:

“Tahminimi altı ay daha uzattım. Hâlâ 250.000 dolar bekliyorum. Bitcoin gibi kaliteli ve merkezi olmayan kriptolara doğru bir hücum olmasını ve bazı zayıf paraların kalıntı haline gelmesini bekliyorum.”

Bitcoin/dolar fiyatı 16.978 dolarda %1,92 değer kaybederken haftalık kazancı %3,58 oldu.

Kripto para birimi dün 17.395 dolar ile günün en yüksek seviyesine ulaşmış olsa da günü, 16.986 dolarlık yüzde 23,6 Fibonacci düzeltme bölgesinde kapattı. Dolayısıyla alım satım işlemleri 1 Aralık’tan bu yana yukarıda bahsedilen Fibonacci bölgesi etrafındaki aralıkta gerçekleşmeye devam ediyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version