Global

BIST 100, aya yükselişle başladı

Published

on

BIST 100, Aralık ayının ilk işlem gününde yüzde 1,38 yükseliş ile 5.046,3 puandan başlayarak yeni bir rekor kırdı.

BIST 100 endeksi, Kasım ayını 4.977,64 puandan kapatırken, ay boyunca yüzde 25,1 oranında yükseliş yaşadı. Ekim ayında da aynı oranda yükseliş yaşayan endeks, Aralık ayının ilk günü 5.000 puan bandına adım atarak yılbaşından bu yana değer artışı yüzde 170 oldu.

Pozitif açılış görülen borsada sabah seansının ilk dakikalarında çıkış yapan sektörler, tekstil ve deri, elektrik ve ulaştırma oldu. Açılışta kimyasal, petrol ve plastik endeksinin yüzde 0,3’luk kısmi bir gerileme olması dışında ekside olan bir sektör olmadı.

Bankalar, holding, inşaat ve kobi endeksi ise BIST 100 ile paralel olarak yüzde 1’in üzerinde bir yükselişle güne başladı.

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında GENIL, YATAS ve SMRTG tavan fiyatından işlem görerek ilk saatlerde en çok yükselen hisseler oldu. Düşüş trendine devam eden SASA, güne yüzde 5,5 gerileme ile başlarken şuanda 122,5 TL’den işlem görüyor.

Son zamanlarda SASA ile yüksek korelasyona sahip HEKTS ise güne yüzde 3,37 yükselişle başladı.

Borsa İstanbul genelinde güne tavan fiyatından başlayan diğer hisseler arasında UZERB, KSTUR ile Kasım ayında işlemlere başlayan ALFAS, SNICA ve OZSUB vardı. An itibarıyla COSMO, DIRIT ve YONGA, ilk saatte en çok gerileyen hisselerin başında yer aldı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version