Altın

Altın 1.700 dolar altına düştü

Published

on

Altın fiyatları, Fed yetkililerinden gelen şahin yorumlar, ABD para politikasının izleyeceği yol konusunda bir miktar belirsizlik yaratmasının ardından geçtiğimiz gün önemli bir destek seviyesinin altına düştü.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard Pazartesi günü yaptığı açıklamada Fed’in faiz artışları konusunda”kat etmesi gereken bir yol” olduğunu ve enflasyonla mücadelede faiz artışlarının 2024 yılına kadar sürdürebileceğini söyledi. Bunun yanı sıra faiz oranları en az yüzde 1 artarak yüzde 5 ile yüzde 5,25 arasında olması gerektiğini söyledi.

Ayrıca New York Fed Başkanı John Williams, enflasyon baskıları eninde sonunda hafifleyeceği için merkez bankasının, 2024 yılında faizleri düşürmeye başlayacağını söyledi. Ek olarak enflasyonu düşürmek için borçlanma maliyetlerinin daha da yükselmesi gerektiğini söyledi.

Bu açıklamalar doları güçlendirdi ve Pazartesi günü yaklaşık yüzde 0,7 artmasını sağladı. Bu durum başta altın olmak üzere çoğu metal piyasasını olumsuz etkiledi.

Spot altın 1.741,33 dolar civarında yatay seyrederken Aralık ayında vadesi dolan altın vadeli işlemleri de geri çekilmeyi sürdürerek 1.740,00 dolar civarında işlem gördü. Her iki enstrüman da Pazartesi günü %0,6 civarında değer kaybetti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version