Global

Binance, kurtarma fonu detaylarını açıkladı

Published

on

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, FTX çöküşü sonrasında oluşan kriz ortamında zor duruma düşen kripto şirketlerini kurtarmak için bir fon kuracağını açıklamıştı. Şimdi bu fonu hayata geçiren Binance, girişimin detayları hakkında bir duyuru yayınladı.

Binance, yaptığı açıklamada kullanıcıları koruma ve sektörü yeniden inşa etme sorumluluklarının bulunduğunu söyleyerek Web3’ün geleceğini desteklemek isteyen şirketler için bir kapı açtığını Endüstri Kurtarma Girişimi (IRI) adı verilen fonu kurduklarını duyurdu.

Endüstri Kurtarma Girişimi’nin bir yatırım fonu olmayacağını söylenirken girişime başvuran her katılımcının şeffaflık koşulları altında taahhüt ettikleri sermayenin, halka açık adreslere gönderilmesi gerektiğini açıkladı.

Girişime dahil olacak yatırımcılar ile Binance de dahil olmak üzere desteklemek istedikleri şirketlerle bağımsız olarak anlaşma yapabilir durumda olacak. Girişime dahil olmak isteyen geleneksel finans şirketlerinin halka açık kripto adreslerine fon aktaramayacağı için Binance yetkilileri, bu şirketlerle farklı bir anlaşma yapısıyla çalışmaya açık olduğunu da aktardı.

Yaklaşık 6 aylık bir yatırım süreci öngörülürken yapılan açıklamada katılımcıların girişim sonunda kullanılmamış fonlarını yine halka açık adreslerden çekebilmesi sağlanacak.

150 şirket destek için başvurdu

Yapılan açıklamada Endüstri Kurtarma Girişimi’ne şimdiye kadar yaklaşık 150 şirketin başvurduğu açıklandı. Girişim içindeki her yatırımcı, yapılacak anlaşmaları gözden geçirme hakkına sahip olacak ve aktardığı fonlarla hangi şirketlerin desteklenmesini istediklerini kendileri seçebilecek.

Binance, son olarak girişimin amacının sektörün en iyi teknoloji uzmanları ve girişimcileri tarafından kurulan ve sistematik ve piyasa risklerinden dolayı kısa vadeli finansal zorluklarla karşı karşıya kalmış, gelecek vadeden şirketleri desteklemek olduğunu söyledi.

Desteklenecek şirketler ile ilgili genel kriterler ise yenilikçi ve uzun vadeli değer oluşturma potansiyeli olan, şeffaf ve uygulanabilir bir iş modeline sahip, risk yönetimine tam odaklı girişimler olarak açıklandı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version