Kripto Para

FTX’in çöküşünde yeni detaylar ortaya çıktı

Published

on

Geçtiğimiz hafta iflas eden kripto platformu FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried iflasın hemen öncesinde 51 milyar dolarlık teminatın değerinin silindiğini söyledi.

Çalışanlarına yolladığı özür mektubunda Bankman-Fried 60 milyar dolar büyüklüğündeki teminatın iflasın hemen öncesinde 9 milyar dolara kadar düştüğünü söyledi.

İflas süreci devam ederken şirkete ilişkin skandalların detayları da ortaya çıkmaya devam ediyor. FTX’i temsil eden bir avukat “ciddi miktarda FTX varlığının çalındığı veya kayıp olduğu” söyledi. İflas sürecinin görüldüğü mahkemede ise hakim FTX alacaklarının isminin şimdilik gizli kalmasına izin verdi.

Binance’in fon görüşmeleri sürüyor

Bir sonraki domino taşı olarak görülen dijital varlık aracı kurumu Genesis’in ise bilançosunda 2,8 milyar dolar kredi büyüklüğü olduğu, bunun yüzde 30’unun Genesis’in ana ortağı Digital Currency Group dahil olmak üzere grup içi şirketlere verilen kredilerden oluştuğu söylenildi.

Kripto Endüstrisinin en büyük oyuncusu olan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao kripto sektörü toparlanma fonuna nakit desteği sağlamak için geçtiğimiz hafta Abu Dabi’de görüşmeler yaptı. Kripto para endüstrisinin geleceği belirsizliğe sürüklenirken, varlıklar şimdilik kayıplarını sınırlamış gibi gözüküyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version