Global

Benzine 77 kuruş indirim

Published

on

Küresel dalgalanma ve döviz kurlarındaki değişime bağlı yurt içi akaryakıt fiyatlarında da sürekli değişimler yaşanıyor.

Benzine indirim geliyor

Petrol fiyatlarındaki yaşanan düşüşle bu hafta başında motorine 1,54 TL indirim yapıldı. Litre fiyatı 24,84 TL’ye geriledi. Ay başında yapılan 1,31 TL’lik zamla litresi 22,68 TL’ye çıkan benzine bu geceden geçerli olmak üzere 77 kuruş indirim gelmesi bekleniyor. Beklenen 77 kuruş indirimle beraber litre fiyatı 21,91 TL’ye düşecek.

Petrolde son durum

Bu hafta yüzde 3 üzerinde düşüş yaşayan Brent petrol 92 dolara geriledi. Ham petrol ise 84,80 dolara geriledi. Petrol fiyatlarındaki düşüşte Çin’deki ekonomik faaliyetlerin yavaşlaması etkili olmaya devam ediyor. Zayıflayan dolar ve Çin’de karantina önlemlerinin gevşetilmesine karşın üretimdeki azalma baskıyı artırıyor.

Dolar kuru sakin

Perşembe günü açıklanan ve beklenti altında kalan ABD enflasyonunun ardından dolar endeksi bu yılın en sert düşüşünü yaşadı. Gelişen ülke paralarının canlılık gösterdiği bu hafta TL’den tepki gelmedi. Dolar kuru18,60 yakınındaki seyrini koruyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version