Global

Motorine indirim bekleniyor

Published

on

Geçtiğimiz hafta petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından bugün motorinde 1,56 indirim yapılması bekleniyor.

Yurt içi akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde küresel petrol fiyatı ve dolar kuru etkili oluyor. Dolar kuru geçtiğimi hafta içinde miktar gerileme yaşamasının ardından yeniden 18,60 seviyesinde işlem görürken, petrolde haber akışına bağlı değişim yaşandı.

Petrol fiyatlarında son durum

Küresel piyasalardaki yavaşlamayla gerileme yaşayan petrol, geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin’in karantina uygulamasında gevşeme kararıyla birlikte 96 dolara yükseldi.

Küresel ekonomideki yavaşlamayla gerileyen petrol, geçen hafta dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin’in karantina uygulamasında gevşeme kararı almasıyla 96 dolara yükseldi.

Çin’de sıfır covid politikasına bağlı uygulanan kısıtlamalar gevşetildi. Alınan kararın etkisiyle hava yolu başta olmak üzere seyahatlerde artış olması ve buna bağlı yakıt tüketiminin de yükseleceği beklentisi petrol fiyatlarının haftalık düşüşünü durdurdu. Brent fiyatı yeni haftaya 96 dolardan başladı.

Motorine indirim bekleniyor

Kasım ayı içerisinde fiyat değişimi olmamasına ve İstanbul’da litresi 26,38 liradan satılan motorine bu gece 1,56 TL’lik indirim yapılması bekleniyor. Benzinde ise bir indirim beklentisi yok.

Güncel fiyatlar:

Benzin: 22,68 TL

Motorin: 26,38 TL (Beklenen indirimin gerçekleşmesi durumunda fiyat 24,82 TL’ye inmiş olacak)

Otogaz: 11,4 TL

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version