Ekonomi

Dolar ve euro haftaya nasıl başladı?

Published

on

Geçen hafta 106,30’a gerileyen ve Ağustos ayı sonrası en düşük seviyeyi gören dolar endeksi, yeni haftaya 106,85 seviyesinde başladı.

Amerika’da enflasyonun beklenen oranın altında kalması ile birlikte Merkez Bankası Fed’in faiz artış oranlarını daha düşük tutacağı beklentileri oluştu. Fed yetkililerinden de Aralık ve sonrası aylar için daha yavaş adım atabileceği yönünde açıklamalarla birlikte dolar göstergesi son üç ayın en düşük seviyesine indi.

Borsa, emtia ve döviz piyasasının aşırı tepki vermesiyle sert düşüş gösteren dolar, yeni haftaya sakin başladı. Asya seansında sınırlı yükseliş gösteren endekste Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri seanslarındaki fiyatlar takip edilecek

Dolar/TL aynı yerde

Geçen hafta doların küresel piyasalarda sert kayıplar vermesiyle birlikte sınırlı bir gerileme yaşan dolar/TL haftayı 18,55 seviyesinde kapattı. Bugün Asya seansında en yüksek 18,60 seviyesi görüldü. Bu çerçevede kur yeniden son haftalardaki işlem bölgesinden fiyatlanıyor.

Euro/TL yılın zirvesini gördü

Geçtiğimiz hafta kapanışta dolardaki düşüşle 1,0368’E yükselen Eurusd, doların etkisiyle birlikte 19,24 seviyesine çıktı. Paritenin bugün 1,03 altına inmesiyle euro kuru haftaya sınırlı düşüşle başladı. İşlemler 19,15 altında.

Dolar varlıklarda yaşanan aşırı satış baskıları bugün devam etmesi durumunda dolar endeksinde 106 altı denemeler görülebilir. Ancak faiz fiyatlamasının büyük oranda gerçekleşmesi endeksteki düşüşü durdurabilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version