Dolar

Dolar kuru haftaya güçlü başladı

Published

on

Dolar, Cuma günü küresel piyasalardaki değer kaybıyla birlikte haftayı 18,55 seviyesinden kapattı. Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar kuru yeniden 18,60 seviyesine çıktı.

Geçtiğimiz cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam ve saatlik kazançlar beklentilerden iyi gelirken, işsizlik oranında 0,2 puanlık artış yaşandı. Olumlu gelen ve sektörün güçlü olduğunu gösteren veriye karşın dolar endeksi sert bir düşüş yaşayarak haftaya 110,78’den kapattı. Tahvil tarafında ise daha sınırlı bir gerileme oldu.

Dolardaki düşüş ve EUR/USD’nin 1’e yaklaşmasıyla birlikte Dolar/TL’de de bir miktar gerileme görüldü. Gün içerisinde 18,50’nin altını test eden kurda kapanış 18,55’den olurken, bugün dolardaki pozitif görünüme bağlı bir miktar toparlanma söz konusu.

Piyasalar FED’in Aralık ayında 50 baz puanlık faiz artışı yapmasına olasılık verirken, nihai faizin yüzde 5 üzerinde oluşan beklentilerde kuvvetleniyor. Faiz beklentilerinin yükselmesi doların haftaya iyi başlamasını sağladı. Dolar endeksi 111’in üzerine çıktı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version