Global

Elon Musk’ın ilk icraatı yöneticileri işten kovmak oldu

Published

on

Elon Musk, 44 milyar dolara Twitter’ı satın almasının ardından sosyal medya platformunun merkezinde hareketli saatler yaşandı.

Anlaşmanın tamamlanmasının hemen ardından Elon Musk, takipçilerine bu durumu “Kuş özgür kaldı.” ifadesiyle duyurdu.

Birçok internet sitesi ve gazeteye göre Twitter’ın satışı gerçekleştikten sonra şirketin İcra Kurulu Başkanı Parag Agrawal, Mali İşler Başkanı Ned Segal, Baş Hukuk Müşaviri Sean Edgett, Hukuk Politikası ve Güvenlik Başkanı Vijaya Gadde gibi üst düzey yöneticiler görevden alındı. Bununla birlikte henüz resmi bir açıklama yapılmasa da Musk, Twitter’ın CEO’luk görevini üstleneceği söylentiler arasında. Gündeme yansıyan bu görevden alınma haberleri ise henüz Elon Musk ya da Twitter yönetimi tarafından açıklanmadı.

Elon Musk, Twitter çalışanları ile ilk toplantısını yaptı

CNBC’nin yaptığı habere göre çalışanların çoğunun Elon Musk konusunda endişeli olduğunu söyledi. Bu endişenin kaynağında ise yakın zamanda ortaya atılan çalışanlarının yüzde 75’ini işten çıkarma iddiası ile kaynaklandığı biliniyor. Haberde çalışanların yeni yönetimden adil bir muamele istediklerini belirten bir mektup hazırlandığı belirtildi.

Daha önce yaşanan gelişmelerde ise Elon Musk’ın Twitter çalışanlarının sayısının fazla olduğunu düşündüğünü ve iş gücünü yüzde 75 oranında azaltacağına dair söylentiler olsa da Musk, bu konuyla alakalı yaptığı açıklamalarda iddiaları reddetti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version