Global

Alman Kripto şirketi faaliyetlerini durdurdu

Published

on

Almanya’daki kripto para borsası Nuri, bugün yaptığı duyuruda, Kasım ayının sonundan itibaren faaliyetlerine son verecek. Bununla birlikte tüm müşterilerinin fonlarını, 18 Aralık tarihine kadar çekmeleri talep edildi.

Nuri, zorlu piyasa koşullarına daha fazla dayanamadı ve bu durumdan dolayı Ağustos ayında iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalmıştı. Bu süreçte platform, finansal durumunu iyileştirmek için risk sermayesi şirketlerinin kapısını çaldı, ancak olumlu bir sonuç alamadı. Son olarak yapılandırma sürecini sürdürmek için dış yatırım desteği arayan şirket, bu noktada da destek bulamadı.

Alman kripto şirketinin CEO’su Kristina Walcker-Mayer, yaptığı açıklamada son 3 aylık periyotta faaliyetlerine devam etmek için çok gayret ettiklerini fakat finansal krizden çıkmak için potansiyel bir alıcı bulamadıklarını söyledi.

Kripto şirketinin iflasa sürüklenmesindeki neden, diğer bir iflas başvurusunda bulunan kripto kredi şirketi Celsius Network ile olan iş birliğine bağlanıyor. Sonuç olarak Terra ekosisteminin çöküşüyle kripto şirketleri arasında zincirleme etkinin olumsuz şekilde devam ettiği gözle görülür durumda. Mayıs ayında yaşanan çöküş sonrası birbirleriyle ilişki içinde olan birçok şirket zor duruma düştü. 2022 yılının ikinci yarısında da piyasa koşullarının negatif devam etmesi, yapılandırma sürecinde olan kripto şirketlerini çıkmaza sürükledi.

Almanya merkezli kripto şirketi Nuri, iflas sürecini yöneteme duruma gelirken şirketin tasfiye edilmesine karar verdi. fakat yapılan açıklamada müşterilerin hesaplarının güvende olduğu ve kullanıcıların şirket tasfiyesinden etkilenmeyeceği duyuruldu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version