Kripto Para

Biden, Kripto para düzenlemelerini hızlandırabilir

Published

on

BM, Fed’in agresif faiz artışı politikasından kaynaklı küresel durgunluk konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca Hazine Konseyi tarafından Amerika Birleşik Devletleri Kongresine kripto varlıklar için düzenlemelerin netleştirilmesi konusunda hızlanma çağırısında bulunuldu.

Financial Times’ın yaptığı habere göre, Amerika Birleşik Devletleri Finansal İstikrar Gözetim Konseyi, geçtiğimiz gün senatörlerden kripto piyasalarını düzenleme konusunda bir anlaşmaya varmalarını talep etti. Kongreyi takip eden uzmanlara göre ise düzenleme görüşmeleri yavaş ilerliyor ve bu yıl somut bir adım atılması da beklenmiyor.

Bununla birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nde henüz kripto varlıklara düzenleme ve denetleme yetkisinin hangi kuruma verileceği konusunda bir karar verilmiş durumda değil. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, kripto paraları düzenleme konusunda mücadele eden iki kurum olarak öne çıkıyor. Finansal İstikrar Gözetim Konseyi ise her iki kurumun da iş birliği içerisinde çalışmasını öneriyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version