Emtia

Petrol fiyatları yüzde 4 arttı

Published

on

Petrol fiyatları haftaya hızlı bir yükselişle başladı. Brent petrol bugün yüzde 4 yükselerek 89 dolara yaklaşırken, ham petrol ise 83 dolara yükseldi.

OPEC+ etkisi fiyatları yükseltti

Petrol üretici ülkeler (OPEC+), Çarşamba günü Viyana’da yapılacağı toplantıda yüksek oranlı arz kesintisine gideceği haberlerinin yayılmasıyla birlikte alımlar hızlandı.

Üretici ülkeler daha önce yaptığı toplantılarda üretimi artırıyorlardı. Arzın talebin altında kalmaması için sınırlı üretim artışına giden üye ülkelerin fiyatlarda yaşanan sert düşüş nedeniyle aksi bir yönde karar alması bekleniyor.

Brent petrol Eylül ayı içinde 96 dolardan 82 dolara düştü bununla birlikte yaşadığı değer kaybı yüzde 14 oldu. Son toplantının arından petrolde yaşanan düşüşü durdurmak için üye ülkelerin çarşamba günü 1 milyon varillik bir kesintiye gitmesi bekleniyor.

Petrol fiyatları neden düşüyor?

Bu yıl içinde savaşın da etkisiyle yüzde 70’ten fazla yükselen petrol fiyatları, küresel ekonominin enflasyon ve faiz artırımları nedeniyle bu yıl yavaşlayacağı beklentisiyle kazançlarının büyük kısmını geri verdi. Brent fiyatı Ocak ayı seviyelerine geriledi ve sene başı kazanç yüzde 15’in altına indi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version