Borsa

Manipülasyon yapan yatırımcılara SPK cezası

Published

on

Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul’daki vadeli işlem ve opsiyon piyasasında yer alan sözleşmelerde gerçekleştirilen işlemlerde parmağı olan 10 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Borsa İstanbul’da vadeli işlem ve opsiyon piyasasında yer alan sözleşmelerde gerçekleştirilen işlemlerde bilgi suistimali ve piyasa dolandırıcılığı incelemelerinde uygulanacak tedbirlerce 10 gerçek kişi ve 1 şirkete işlem yasağı getirildi.

Borsa İstanbul’da 13 Eylül’den bu yana bankalar öncülüğünde sert satışlar yaşanmış, birçok hisseye taban uygulanmıştı. Ani yaşanan düşüşler öncesinde bazı kişilerin endeksleri kasıtlı olarak yükseltip manipülasyon yaptığı görülmüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında Maliye Bakanlığı’nın gerekli hazırlıkları tamamladığını, konun en ince ayrıntısına kadar incelenip ve en kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacağını açıklamıştı.

Sermaye Piyasası Kurulu, hafta sonu yayınladığı duyuruda yaptıkları incelemelerde 10 gerçek kişi ve bir de tüzel kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. 2 yıl boyunca da işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version