Global

Altında toparlanma başladı

Published

on

Altın, dolar rallisinin durmasının ardından yükselişe geçti.
Doların yükselişinin duraksaması faiz getirmeyen değerli metal için bir miktar rahatlama sağladı.

Spot altının onsu 1.638 dolar seviyesini gördü.

Altın güvenli liman olarak görülürken, merkez bankalarının uyguladığı parasal sıkılaşmanın neden olduğu küresel resesyon endişeleri değerli metal yerine dolarda büyük yükselişler gerçekleşti.

Sterlin ve yenin de olduğu diğer para birimlerindeki düşüşün dolar üzerinde fiyatlandırılan emtiaların üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceği öngörülüyor.

Commtrendz Risk Management Services Direktörü Gnanasekar Thiagarajan, “Dikkatler hala doların güçlenmesinde ve bu durum değerli metal üzerinde baskı kurmaya devam edebilir” dedi. “Enflasyonun dizginlenmesi için daha fazla faiz artışı altının güvenli liman özelliğini azaltarak güvenin negatife dönmesine neden oluyor” değerlendirmesinde bulundu ve önümüzdeki haftalarda altının 1.550 dolar seviyelerine gerilemesini beklediğini ekledi.

Bu hafta Amerika Birleşik Devletleri enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard ve New York Fed Başkanı John Williams gibi Fed yetkililerinin konuşmaları sonrası piyasa yeni bir dalgalanma ile karşı karşıya kalabilir.

Genellikle dolar ve faiz oranlarıyla negatif korelasyona sahip olan spot altın, 2020’de gördüğü rekor seviyelerden sonra yüzde 20 gerileyerek ayı piyasasına girdi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version