Global

Apple, NFT satışına izin verecek

Published

on

Apple, NFT içeren uygulamaları ve oyunları App Store’da kullanıcılara sunulmasına izin verdiğini açıkladı.

Bununla birlikte App Store’da NFT satışlarının önü açılmış oldu. Fakat birçok kullanıcı, NFT satışı üzerinden alınacak olan yüzde 30 işlem ücretinin çok yüksek olduğunu düşünüyor.

Apple’ın NFT satışından yüzde 30 gibi yüksek bir işlem ücreti alma kararı, uygulamalar üzerinde NFT işlemlerinin verimliliği konusunda büyük engel olarak görülüyor. Magic Eden, OpenSea gibi alternatif pazar yerlerinde komisyon tutarı %5’i geçmiyor.

Şimdiye kadar kripto para endüstrisine mesafeli bir yaklaşımı benimseyen Apple, Her ne kadar App Store’da kripto girişimleriyle ilgili birçok uygulama bulunsa da teknoloji şirketi, kripto paralarla direkt bir ilişki içerisinde olmaktan kaçındı.

Apple aldığı bu son kararla birlikte, şirketin NFT ya da kripto sektörüne ilerleme kararı olup olmadığı konusunda net bir bilgi içermiyor. Bunun yanı sıra şirketin genel politikası göz önüne aldığımızda mevcut baskılara göre kripto paralara karşı bir tavır aldığı da söylenebilir.

Bunun yanında bazı geliştiriciler, herkesin yüzde 30’luk komisyon ücretine odaklandığını ancak düşük maliyetle üretilen NFT’lerin App Store gibi küresel bir pazarda yayımlanacak olmasını göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Apple’ın son hamlesiyle ilgili yapılan diğer yorumlar arasında şirketin şu an üzerinde çalışılan Solana mobile projesi gibi kripto sektöründen piyasaya sürülmesi beklenen rakipler için bir hazırlık yapıldığı görüşü de var.

Coinmarketcap verilerine göre NFT sektörü şu an 2,3 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Son 24 saatlikte ortalama işlem hacmi ise 4 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version