Global

Gözler TCMB’nin faiz kararında

Published

on

Amerika’da üçüncü kez agresif faiz artışı ve sıkılaşmanın devam edeceğine yönelik sinyaller gelirken, yurt içinde dikkatler TCMB’nin faiz kararına çevrildi.

Birçok merkez bankasının faiz kararları belli olurken, yurt içinde TCMB’nin faiz kararı izlenecek.

Daha öncesinde TCMB faiz kararında Para Politikası Kurulu toplantısı sürpriz bir kararla 100 baz puanlık faiz indirimi yapılmıştı.

Yapılan faiz indirimine gerekçe olarak “iktisadi faaliyette bir miktar ivme kaybı” olduğuna işaret edilmiş, “Mevcut görünüm altında güncellenen politika faiz düzeyinin yeterli olduğu değerlendirilmiştir” ifadesi yer alırken daha fazla indirim olmayabileceği beklentisi başlamıştı.

Ancak Morgan Stanley, UniCredit SpA ve Citigroup Inc.’un ekonomistleri bu ay da TCMB’den gevşeme adımı bekliyor.

Türkiye’de TÜFE Ağustos ayında yükselişine devam ederek yüzde 80 seviyesini aşmıştı. Bu çerçevede TCMB’nin son yayımlanan piyasa katılımcıları anketinde yıl sonunda tüketici enflasyonu beklentisi bu yıl ilk kez önceki ayın altına inerek yüzde 67,73 oldu. Bunun yanında sanayi üretimi temmuz ayında Haziran 2020’den beri en düşük büyümeyi kaydetti. Yıllık bazda yüzde 8,2 yükselmesi beklenen sanayi üretimi söz konusu ayda yüzde 2,4 artış kaydetti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version