Global

Kriptolarda FOMC endişesi

Published

on

Kripto para piyasasında bugün açıklanacak olan FOMC toplantı kararı öncesinde gergin bekleyiş sürerken Rusya’nın kısmi seferberlik kararı, ek endişelere sebep oldu.

Çok sevilen kripto paralardan Bitcoin, hafta başındaki volatilitenin ardından kısmi bir toparlanma çabasının ardından geçtiğimiz gün yüzde 3 düşüşle 18.875 dolara kadar düştü. Asya işlem saatlerinde yatay hareket eden ve kısa bir süreliğine 19 bin doları test eden kripto para, sabah saatlerinde yeni ortaya çıkan gelişmelerle birlikte tekrardan düşüşe geçti.

Ethereum son 24 saatte yüzde 2,5’i bulan düşüşle birlikte 1.320 dolardan işlem görüyor. İlk 10 kripto para arasında XRP’nin pozitif ayrışması devam ediyor.

Rusya’nın kısmi seferberlik ilan etmesiyle birlikte son 2 saatlik zamanda aşağı yönlü hareketin devam ettiği görüldü. Bu gelişme kripto para piyasaları üzerinde Fed faiz kararıyla birlikte ek endişelere sebep oldu.

Piyasa değeri dünkü satışlarla birlikte 900 milyar dolar sınırı üzerinde hareket ediyor. Kripto para yatırımcıları Fed’in bugün açıklayacağı faiz kararını ve ardından yapılacak açıklamaları beklerken, gün içi işlemlerde volatilitenin artması bekleniyor.

Fed kararı öncesi yatırımcılar bekleme modunda

Piyasa algısını ölçen kripto para korku ve risk iştahı endeksi, bugünkü güncellemede 23 seviyesinde sabit kalarak aşırı korku bölgesindeki durumunu koruyor. Bu durum Fed kararlarına yönelik belirsizlikten kaynaklı olarak yatırımcıların bekleme modunda olduğu şeklinde açıklanıyor.

Fed kanadından şahin açıklamaların devam etmesi ve şu an düşük bir olasılık olarak görülen 100 baz puanlık artışın gelmesi, piyasaları paniğe sokarak satışların artmasına yol açabilir. Ancak yapılan tahminlerde 100 baz puanlık artış ihtimali %18’e gerilemiş durumda. Yine de önümüzdeki dönemlerde ABD Merkez Bankasının nasıl bir politika izleyeceğine dair yapılacak açıklamalar, dikkatle takip edilecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version