Global

Ethereum Merge güncellemesi yapıldı

Published

on

Kripto para piyasasının uzun zamandır beklediği Ethereum Merge güncellenmesi bugün başarılı bir şekilde tamamlandı. Ağ birleşmesi gerçekleşirken, Ethereum istemcileri ve geliştiricileri, büyük bir çoğunluğu iş ispatı konsensüs mekanizmasında çalışmaya hazır hale geldi.
Ethereum Vakfı, birleşmenin bitmesi için 15 eylül saat 10’u işaret etmişti. Bununla birlikte kullanıcılar, Ethereum Mainnet Merge Viewing Party’yi Youtube üzerinden canlı bir şekilde takip etti.

Ethernodes’a göre, Ethereum ağındaki istemcileri yaklaşık yüzde 89’u artık Merge için hazır halde. Bunların arasında Go-Ethereum, Erigon, Besu ve Nethermind node’ları çoğunlukla hazır durumda

Bunun yanı sıra Ethereum Vakfı, Kiln, Ropsten ve Rinkeby test ağlarının kullanımdan kaldırıldığını açıkladı. Bu test ağları, merge sonrası kapatılacağından tüm kullanıcıların ve geliştiricilerin Goerli ve Sepolia test ağlarına girmesi söylendi.

Ethereum fiyatı nasıl etkilenecek?

Merge sonrası Ethereum, hisse ispatı modeline göre çalışan bir ağ haline gelecek ve bu durumun kripto paranın arzında bir düşüşe yol açması beklenirken, önümüzdeki dönemlerde Ethereum fiyatının yukarı yönlü hareket edeceğini tahmin ediyorlar.

Ancak son 24 saatlik fiyat hareketine göre şu an yatırımcılar, bir bekleme aşamasına geçmiş gibi. Ethereum, dünden bu yana ortalama 1.600 dolar seviyesinde yatay hareket ediyor. Bazı yorumcular, Ethereum ağının hisse ispatı geçişinin token fiyatına etkisinin orta vadede olumlu olacağını düşünüyor. Bazıları ise Merge sonrası devam edecek olan güncellemelerin hem ağ performansı hem de ağın tokeni Ether’in fiyat performansı üzerinde daha etkili olacağı görüşünü sahip.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version