Global

Gözler ABD enflasyon verisinde

Published

on

Küresel piyasalar bugün açıklanacak Amerika Birleşik Devletleri enflasyon verisine odaklandı.
Amerika’da son 40 yılın zirvesini gören enflasyon, Temmuz ayındaki petroldeki gerilemeye bağlı yüzde 9,1 seviyesinden 8,5’e geriledi.

Beklenti Ağustos’ta da manşet enflasyonun düşüş göstermesi yönünde. Tahminler yıllık enflasyonun yüzde 8,1’e gerilemesi yönünde.

Enflasyon verisi Fed’in faiz kararını belirleyecek

Haziran’ın ardından Temmuz’da da 75 baz puanlık faiz artışı gerçekleştiren Fed, Eylül’de faiz oranının istihdam ve enflasyon rakamlarına bağlı olduğunu açıklamıştı. Tarım dışı istihdam Temmuz ve Ağustos’ta beklentilerden iyi geldi. Enflasyon ise Temmuz’da bir miktar geriledi. Ağustos’ta enflasyonun ne oranda değişim göstereceği 75 baz puan beklentisi için önemli olacak

Dolar düşüŞte

Geçtiğimiz hafta 110,75 seviyesine yükselerek son 20 yılın en yükseğini gören dolar endeksi bugün 108 seviyesi altını test ediyor. Endeks düşüşünü beşinci güne taşırken enflasyonun açıklanmasıyla oynaklığın artması bekleniyor.

Küresel piyasalarda bugün para birimlerinin çoğu dolar karşısında pozitif fiyatlanıyor. Günün ilk yarısında en iyi performansı Macaristan forinti, Güney Afrika randı ve rupi gösterirken TL açılış seviyesi yakınında işlem görüyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version