Altın

Altın, Tarım Dışı İstihdam verisini bekliyor!

Published

on

Altın, 5 aylık yaşamaya devam ederken, eylül ayının ilk işlem gününde de düşüşüne devam etti. Kıymetli metalin fiyatı 1.689’a kadar geriledi. Altın bu yıl içinde en düşük seviyeyi 1.680 dolar ile 21 Temmuz’da gördü.

Sene başı itibarıyla %7 değer kaybeden altının bu ayın devamındaki seyri için fed faiz kararı oldukça önemli olacak. Fed’in faiz oranındaki kararı ise bugün açıklanacak istihdam ve enflasyon verisine bağlı olacak.

İstihdam güçlü gelirse altındaki baskı devam edebilir

Geçtiğimiz ay beklentilerin üzerinde gelen tarım dışı istihdamın Ağustos ayında da artmaya devam etmesi yavaşlamaya rağmen sektörün güçlü olduğu anlamına geliyor. Bu da Fed’in Faiz artış sürecine destek verir.

Enflasyon tarafında ise ilk ay rakamı %8,5 ile beklentilerden çok daha iyiydi. Fakat Powell, bunun devam etmeme riskine vurgu yaptı. Dolayısıyla enflasyonda düşüş olsa da hedef seviye olan %2’nin çok üzerinde kalması sıkı para politikasının da devam etmesi anlamına geliyor.

Altında bugün olumlu istihdam verisiyle haftalık kapanış 1.700 dolar altında kalabilir. 1.680-1.685 dolar aralığı görülebilir. Altında tepki alımı yaşanması için istihdamın beklentinin çok altında kalması gerekiyor. Bu olasılıkta 1.715 dolar gün içi direnç noktası olarak takip ediliyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version