Global

Elektrik ve doğalgaza zam yapıldı

Published

on

Eylül ayının ilk gününde elektrik ve doğal gaza zam yapıldı.

Doğal gaza %20 zam geldi

BOTAŞ bugün yaptığı açıklamada , 1 Eylül itibariyle geçerli olmak üzere elektrik üretimi için kullanılan doğal gaza %49,5 sanayide kullanılan doğal gaza %50,8 ve konutlarda kullanılan doğal gaza %20,4 oranında zam yapıldığı açıklandı.

Elektriğe de %20 zam yapıldı

EPDK, yine 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere mesken ve tarımsal faaliyetler abone gruplarına %20, kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer abone grubu için %30 ve sanayi abone grubu için ise %50 oranında zam yapıldığını açıkladı.

Yapılan duyuruda pandeminin etkilerinin küresel ekonomilerde etkisine devam ettiğini bir dönemde başlayan Rusya-Ukrayna savaşının başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünya enerji piyasaları için ağır sonuçları beraber getirdiğinin altı çizildi.

‘Küresel enerji krizi’ olarak da yorumlanan bu süreçte neredeyse bütün hammadde fiyatlarında olağanüstü artışlar yaşandığı bu durumun ülkemizdeki enerji üretim maliyetlerini de olumsuz etkilediği belirtildi.

Açıklamada, özellikle son aylarda küresel piyasalardaki enerji hammadde fiyatlarındaki artışların belirli seviyeleri geçmesi sebebi ile nihai elektrik tarifelerinde artışa gidildiği, yapılan fiyat artışıyla beraber 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 173,46 TL olduğu ifade edildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version