Global

Thodex vurguncusu yakalandı

Published

on

Kırmızı bültenle aranan Thodex’in kurucusu Fatih Özer Arnavutluk polisi tarafından yakalandı. Thodex CEO’su Fatih Özer, Arnavutluk polisinin yaptığı operasyon sonucu Vlora şehrinde yakalandı.

Habertürk’ün yaptığı habere göre, Arnavutluk polisi sabah 8.30’da düzenlenen operasyonda Fatih Özer yakalandı. Özer’in Arnavutluk makamlarındaki sorgusu devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada “Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bledar Çuçi bugün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kırmızı bültenle aranan Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer Arnavutluk’ta Vlora’da yakalandığını ve kimliğinin biyometrik sonuçlar ile teyit edildiğini iletti” denildi.

Fatih Özer’in iadesi için işlemler başlatıldı.

Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce insanı mağdur ettiği söylenen 6’sı tutuklu 21 sanık yargılanıyor. Kurucu Fatih Özer ise kırmızı bültenle aranıyordu.

İddianamede firari Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 21 sanık hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından 12 bin 164’er yıldan 40 bin 562’şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version