Altın

Altında Fed desteği

Published

on

Fed tutanaklarından çıkan faiz artışlarına dair yavaş bir artış hızıyla devam edeceği yönündeki işaretlerin ardından düşüşü durdu.

Altın yatırımcılarının faiz artışlarına daha yavaş bir hızla devam edileceğine işaret eden fed tutanaklarını değerlendirmesiyle düşüşünü durdurdu.

Spot altın dolar ve tahvil getirilerinin yükselmesiyle birlikte iki haftanın en düşüğüne yakın seyreden kayıpların bir kısmı yayınlanan fed tutanaklarının yayımlanmasıyla düzeld.

Altının fiyatı 1.760 dolar civarında yatay seyretti.

Toplantı tutanakları fed yetkilerinin ileri dönemde faiz artış hızını düşürmeleri gerektiğini düşündüklerini ancak diğer yandan enflasyonu dizginlemek için para politikalarının etkilerini yakından takip etmek istediklerini gösterdi. Diğer yandan yetkililer gereğinden fazla sıkılaşmanın risklerinin de farkında oldukları belirtildi.

Eylül ayında yapılacak olan fed toplantı tarihine bağlı swap işlemlerinde 75 baz puanlık artışın ihtimalinin yarım puanlık artışa oranla daha düşüş olduğu işaret edildi.

“Fed tutanaklarının faiz artışlarının daha düşük olacağına işaret ettiğini kabul edersek, bu durum piyasanın yüksek enflasyonla uzunca bir süre daha yaşamaya alışması gerektiği anlamına gelir” diyen Evolution Mining Yönetim Kurulu Başkanı Jake Klein,

bunun altın için iyi bir şey olduğunu ve fiyatların önümüzdeki sene 2 bin doların üstüne ralli yapabileceğini ekledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version