Global

Bist100’de devre kesici uygulandı

Published

on

Türkiye ve Rusya arasında S-400 sözleşmesinin imzalandığı duyuruldu.
Rusya haber ajansı TASS’ın yaptığı haberde Federal Askeri-Teknik İşbirliği Teşkilatı Başkanı Dmitry Shugayev’i kaynak gösterdi. Shugayev’e göre karşılıklı bir anlaşma imzalandı ve S-400 sistemindeki bazı bileşenlerinin üretiminin yerelleştirilmesine izin verileceği açıklandı.

Borsa düşüşe geçti

İkinci S-400 sözleşmesinin imzalanma haberi sonrasında BIST 100 düşüşe geçerken kurda dikkat çekici bir değişim yaşanmadı. Haber öncesi yükseliş yaşayan endeks son saatte %2 değer kaybetti. 2,773 puana gerileyen endeks, kısa sürede gelen hızlı satış nedeniyle 100’den fazla hissede devre kesici uygulandı.

Son haftalarda 17,90 üzerinde çok sıkışık alanda seyreden dolar kuru bugün 17,97-17,95 aralığında işlem görüyor. Haber kur üzerinde bir baskı yaratmadı.

ABD’de S-400’lere karşı

ABD, Rus savunma sisteminin kendi sistemleri için risk oluşturduğu gerekçesiyle F-35 konusunda da pürüz çıkarmıştı.

“Kimseden icazet almayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün parti toplantısında “Bugün kendi milli güvenliği için hiç kimsenin icazetini aramadan operasyon düzenleyen, ordusu güçlü bir Türkiye var.” açıklamasını yapmıştı. Erdoğan, gerek sınır ötesi operasyonlarda gerekse ülke güvenliğine dair alınacak kararlarda Türkiye’nin bağımsız olduğunu vurguladı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version