Brent Petrol

Akaryakıta tekrardan zam geliyor

Published

on

Geçtiğimiz hafta gündemi bolca akaryakıt fiyatlarındaki indirim almışken, yeni hafta kendisini fiyat artışına bıraktı.

Petrol fiyatlarındaki sert gerileme yaşamasıyla birlikte motorine çifte indirim yapılmıştı. Fakat petrolde tekrardan yükseliş yaşanmasıyla birlikte hem motorin hem de benzine tekrardan zam geldi.

Motorine zam bekleniyor

Geçtiğimiz hafta yapılan 1 TL’lik indirimin ardından 22,40 TL’ye kadar düşüş yaşayan litresi haftanın devamında 83 kuruş zamla beraber 23,23 TL’ye kadar yükseldi. Bu geceden geçerli olmak üzere litre fiyatına 1,26 TL’lik bir zam bekleniyor. Zammın gerçekleşmesiyle beraber fiyat 24,49 TL’ye yükselmiş olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
PETROL 90 DOLARIN ALTINI GÖRDÜ

Yılın başlarında motorinin litre fiyatı 12,86 TL iken, Haziran ayında fiyat 30 TL’ye kadar yükseldi. 6 aylık süreçte ise motorinin litre fiyatı yüzde 135 oranında rekor artış gerçekleşti.

Benzine hafta sonu zam geldi

Geçtiğimiz hafta yapılan 2,23 TL’lik bir indirimin ardından geçen hafta içinde 20,03 TL olan benzinin litresine hafta sonu 1,13 TL’lik bir zam yapıldı. Bu zamla beraber litre fiyatı 21,16 TL’ye çıktı.

Sene başında benzinin litresi 12,91 TL ile motorinden yüksekti. Haziran ayında benzinin litresi 27,51 TL’ye çıktı.

Petrol ve döviz kurunda son durum

Geçtiğimiz hafta 100 dolara kadar yükselen Brent petrol Çin verilerindeki düşüş ve küresel büyüme endişeleriyle bu hafta gerileme yaşıyor. Günlük kayıp yüzde 3 seviyelerinde.

Bugün benzine zam beklenirken haftanın devamında petroldeki küresel düşüşün sürmesi durumunda akaryakıt fiyatlarında indirim söz konusu olabilir.

İstanbul merkezli güncel akaryakıt fiyatları:

Motorin: 23,23 TL
Benzin: 21,16 TL
Otogaz: 11,69 TL

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version