Ekonomi

Euro dolarda düşüş hızlandı

Published

on

Euro, bugün dolar karşısında %1’e yakın değer kaybı yaşadı. 1,0133’e gerileyen euro/dolarda yarınki FOMC toplantısı öncesi doların yükselişe geçmesi etkili olur.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Fed, yarın faiz kararını açıklayacak. Enflasyonun yükselmeye devam etmesiyle birlikte piyasalarda kısa süreli 100 baz puanlık faiz artışı beklentisi oluşmuştu. Ancak sonrasında yeniden 75 baz puan beklentisi daha ağır bastı. Piyasalar Fed’in açıklayacağı faiz kararına ve gelecek aylar için nasıl bir plan yapıldığına odaklanırken toplantı öncesi dolarda yükseliş yaşanıyor.

14 Temmuz’da 109,3 ile 20 yılın zirvesine çıkan dolar göstergesi son iki haftalık süreçte geriledi ve dün 106 tabanına yaklaştı. Endeks bugün piyasaların karar öncesi pozisyon kapatmaları ve dolara yönelmesi ile yeniden 107,2’ye çıktı.

Dolar baskısıyla gerileyen paritede yarınki karar ve Fed’den şahin açıklama gelmesi ile birlikte 1,0 altı hareketler yeniden görülebilir. Faiz artışında yavaşlama sinyali verilmesi durumunda ise 1,0280-1,03 aralığı en yakın direnç olarak izleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version