Global

Ons haftaya kritik başladı

Published

on

Ons altın, FOMC toplantı haftasına 1.730 dolardan başladı. 5 haftalık sert kaybının ardından geçen haftayı yükselişle kapatan kıymetli metal, bugün 1.730 dolar üzerinde işlem görüyor.

Çarşamba günü açıklanacak FOMC toplantı kararında faizin 75 baz puan artırılması bekleniyor. Önceki hafta 100 baz puan olasılığının artması ile birlikte altında düşüş hızlanmış ve fiyat 1.680 dolara gerileyerek yıl içi en düşük seviyeyi görmüştü. Piyasalarda yeniden 75 baz puanlık faiz artışının fiyatlanması ve Avrupa Merkez Bankasının da gelecek ay için çok şahin mesajlar vermemesiyle fiyat, dip seviyeden döndü.

Bu hafta altında faiz kararının yanında Eylül ayı ve son çeyrekte faiz hızının nasıl planlandığına dair mesajların fiyatta etkili olması bekleniyor. Resesyon riskine karlın enflasyonla mücadelede kararlı olunması daha yüksek faiz anlamına geliyor. Bu da faiz getirisi olmayan altında düşüşe neden olabilir. 1.680-1.780 dolar aralığı işlemlerde yatay bölge olarak görülüyor. Fiyatın Fed’le beraber 1.680 altına inmemesi durumunda işlemler bu bantta seyrine devam edebilir.

Sene başı itibarıyla ons altında %6’ya yakın kayıp var. Fiyatın jeopolitik risklerle beslenmesinin ardından para politikalarının ilk sıraya çıkmasıyla kazançlar da silindi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version