Global

Yemek ve yol ücretleri yüzde 50 artırıldı

Published

on

Vergiden istisna tutulan günlük yemek bedeli 34 liradan 51 liraya yükseldi. Yol yardım bedeli ise 17 liradan 25.50 liraya yükseltildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati çalışanlarımıza yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin istisna tutarlarını artırdıklarını söyledi.

Bakan Nebati, yeni tutarların 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olduğunu belirtirken, vergiden istisna tutulan günlük yemek bedeli 34 liradan 51 liraya, yol yardım bedeli ise 17 liradan 25.50 liraya yükseltildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati çalışanlara yapılan yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin vergiden istisna tutarları yüzde 50 oranında artırdıklarını açıkladı. Yeni tutarların 1 Temmuz 2022 tarihinden sonra geçerli olduğunu belirtti.

Bakan Nebati sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “İşverenlerce, işyerinde veya müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışanların yemek kartlarına yüklenen bir günlük yemek bedeli için 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan 34 TL lik istisna tutarını 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere 51 TL’ye çıkardık” açıklamasında bulundu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version