Emtia

Bakır son ayların en düşük seviyesinde

Published

on

Bakır, bir süredir yaşadığı değer kaybını küresel resesyon endişeleriyle birlikte sürdürerek 17 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Bakır, küresel resesyon endişelerinin emtialar için talep görünümünü düşürmesi sonrası düşüşüne devam ederek 17 ayın en düşük seviyesine geriledi.

İnşaattan yeni enerji araçlarına kadar birçok alanda kullanılan endüstriyel metaller için güven düşük seyretmeye devam ediyor. Ekonomik trend göstergesi olarak kabul edilen bakır, metallerin 2008 finansal krizinden bu yana çeyreklik bazda en ciddi düşüşünü yaşaması sonrası 8 bin dolar altına kadar geriledi.

Citic Futures Co. geçtiği bir notta Amerika Birleşik Devletleri’nin bir resesyona ilerlediğine dair endişelerin bakır ticaretini domine ettiğini kaydetti. Buna göre kısa vadede teknik bir düzeltmenin mümkün olduğu fakat orta ve uzun vadede fiyatların düşmeye devam edeceği vurgulandı.

Çinko için ise en büyük üretici olan Çin’in Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’dan doğan açığı doldurmak amacıyla üretim fazlasını Avrupa’ya yollamaya hazırlanmasıyla düşüşüne devam etmesi bekleniyor.

UBS AG’ye göre düşen talep ve Çin’in net ihracatçı konumuna geçmesinin metalde yaşanan sıkışıklığı hafifletmesi bekleniyor.

Bakır Londra Metal Borsası’nda (LME) yüzde 1,4 değer kaybederek ton başına 7 bin 891 dolara kadar gerileyerek Şubat 2021’den beri en düşük seviyesini gördü.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version