Altın

Altında resesyon endişeleri

Published

on

Değerli emtialardan bir tanesi olan altın, yatırımcıların ekonomik bir durgunluğa neden olabilecek agresif sıkılaşma politikalarını değerlendirmesiyle yatay seyrediyor.
Altın, yatırımcıların ekonomik bir yavaşlama tetikleme riski yaratan agresif sıkılaşma politikalarının etkilerini değerlendirmesiyle yatay seyrini sürdürdü.

Spot altın, dünya genelinde merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına almak için faizleri yükseltmesiyle düşüşüne devam etti.

Altın fiyatları 50 günlük ortalamanın 200 günlük ortalamanın altına düşmesiyle bir yol ayrımına gelirken bu durum bazı yatırımcılar için ayı piyasasına giriş işareti olarak kabul ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
EMEKLİ AYLIKLARI NE KADAR OLACAK

Yine de ekonominin olumsuz yönde ilerleyeceğine dair endişelerle birlikte değerli metalin güvenli liman arayan yatırımcılardan destek bulabileceği belirtiliyor.

Ekonomistlerin giderek daha büyük bir olasılık olarak gördüğü Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinde potansiyel bir resesyonun mütevazı olabileceği fakat uzun sürebileceği değerlendiriliyor.

Birçok uzman ekonomide yaşanacak bir düşüşün 2007-09 Büyük Finansal Kriz ve 1980’lerde enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde art arda gelen krizlerden daha hafif geçeceğini öngörüyor.

Yatırımcıların dikkati bu hafta yayımlanacak ve sıkılaşma politikasının yol haritası hakkında ipuçları barındırabilecek Fed’in son toplantısının tutanaklarında olacak. Bankanın Temmuz toplantısında 50 puan mı yoksa 75 puan mı artıracağı ise ekonomistlerin en çok merak ettiği konu olarak öne çıkıyor.

“Agresif faiz artışlarına dair artan beklentiler ve güçlenen dolar altın için olumsuz gelişmeler anlamına geliyor” diyen Australia & New Zealand Banking Group Emtia stratejistleri Daniel Hynes Ve Son Kumari, “Yine de hisse senedi piyasasındaki zayıflıklar ve devam eden jeopolitik belirsizlikler değerli metal için yatırımcı desteği sağlayabilir. Altının mevcut seviyelerinde taban oluşturmasını ve 1900 dolara dek yükselme potansiyeli olduğunu düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundular.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version