Global

Amerika’da işsizlik başvuruları yükselmeye devam ediyor

Published

on

Amerika Birleşik Devletlerinde istihdam sektöründeki en güncel görünümü yansıtan haftalık işsizlik maaşı başvuruları son haftada da yükselmeye devam ediyor.

Nisan ayı başında 167 bin ile rekor düşük seviyeye gerileyen başvurular, Haziran ayında 233 bine çıktı. Son haftada artan başvurularla beraber 4 haftalık ortalama 231 bine çıkarak Şubat sonrası en yüksek seviyesini gördü.

Pandemi başındaki rekor kayıpların ardından kısıtlamaların kaldırılmasıyla hızlı bir toparlanma gösteren istihdam sektöründe enflasyon baskısıyla başlayan ivme kaybı Haziran ayı itibariyle kendini iyice gösterdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Dış ticarette tarihi açık!

%8,6 ile 41 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon üretim maliyetlerini zorluyor. Bu durum sektörlerdeki büyümenin önünü kesiyor. İstihdam piyasasında da etkisini gösteren zorluk resesyon kaygılarını yükseltiyor.

Fed, resesyon riskini yüksek görmediklerini fakat faiz artırım sürecinin işgücü piyasasını ısıtmaması için çaba gösterdiklerini belirtti. Enflasyon nedeniyle maliyetler artarken faizlerin de yükselmesi sektörlerdeki kredi imkanlarını zorlaştırıyor.

Haziran ayı tarım dışı istihdam seti, enflasyon ve faiz baskısının sektörü ne kadar etkilemeye başladığını gösterecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version