Global

Bakan Nebati: Enflasyon Düşüşe Devam Ediyor

Published

on

Bugün itibarıyla %73,50 ile yıllık enflasyon oranı geçtiğimiz 24 yılın en yüksek oranını gördü. Buna karşın TÜFE ise aylık %2,98 artışla Kasım ayından sonraki en yavaş yükseliş oldu.

Açıklanan rakamların ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, enflasyon oranını değerlendirerek düşüş eğiliminde olduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan bakan, belirledikleri politikaların uygulanması sonucunda fiyat artış hızının kesildiğini ve ayriyeten alınacak kararlarla da fiyat artışını durdurmanın yanı sıra gelir artışının gerçekleşeceğinden de bahsetti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İSRAİL, ARAP ÜLKELERİ İLE ANLAŞMA SAĞLAYACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklaması ise şu şekilde:

Bugün açıklanan enflasyon rakamları, enflasyon artışının hız kesmiş olduğunu ortaya koyuyor.

Nisan ayında %7,25 olarak gerçekleşen TÜFE aylık artış oranı Mayıs ayında %2,98 gerçekleşerek enflasyon düşüş eğilimine girmiştir.

Küresel salgın ve savaş ortamının tetiklediği gıda ve enerji başta olmak üzere uluslararası emtia fiyatlarındaki yüksek artışlar ve tedarik zincirlerinde oluşan bazı aksaklıklar, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemiz enflasyon artışlarında da temel bir rol oynuyor.

Uyguladığımız politikalar, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar, vergi indirimleri ve sübvansiyonlar vasıtasıyla vatandaşımızın fiyat artışlarından en az düzeyde etkilenmesini ve enflasyondaki gevşemenin artarak devamını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Önümüzdeki süreçte, olumlu seyreden iklim koşullarının da etkisiyle, tarımsal üretimimizde gerçekleşmesini beklediğimiz artışın enflasyondaki gevşemeyi olumlu yönde destekleyeceğini öngörüyoruz.

Ayrıca, atacağımız ek adımlarla bir yandan insanlarımızın günlük hayatlarını etkileyen fiyat artışlarının önüne set çekerken diğer yandan da gelirleri artırarak gelir seviyesindeki düşüşün hızla önüne geçmeye devam edeceğiz.

Enflasyonla mücadele önümüzdeki dönemde birinci önceliğimiz olmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın enflasyon baskısı altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version