Emtia

Altın Haftayı Pozitif Kapatmaya Hazırlanıyor!

Published

on

Asya’da altın yükselirken, doların 20 yılın zirvelerinden çekilmesiyle art arda ikinci kez pozitif bir haftalık kapanış yoluna girdi.

Altın vadeli işlemleri %0,28 artışla 1.852,70 dolar olurken, bu hafta bugüne kadar %0,2 değer kazandı.

Dolar bir önceki seansta yaşadığı düşüşü sürdürerek Cuma günü de değer kaybetti. Bu haftayı da geçen hafta gibi düşüşle kapatacak gibi görünüyor.

Perşembe günü altın gerileme yaşarken, Fed’in agresif parasal sıkılaştırma planı, külçeye olan talebi azaltırken hisse senetlerindeki toparlanma da baskıyı artırdı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
MERKEZ BANKASININ REZERVLERİ ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Fed’in son toplantısına ait tutanaklar, beklendiği gibi bankanın Haziran ve Temmuz aylarında 50’şer puanlık faiz artırımlarını desteklediğini gösterdi.

ABD, Hazine getirileri zayıfladı. 10 yıllık gösterge altı haftanın en düşük seviyesine indi. Veriler ve kurumsal açıklamalar ekonomik büyümede yavaşlamaya işaret etse bile enflasyon korkuları dağılmaya devam ediyor.

Asya Pasifik’te Japonya’dan paylaşılan veriler, Tokyo çekirdek TÜFE’nin Mayıs ayında yıllık %1,9, Tokyo TÜFE’nin yıllık %2,4 ve Tokyo gıda ve enerjiyi hariç tutan TÜFE’nin aylık %0,1 büyüdüğünü gösterdi.

Bir diğer kıymetli metallerden gümüş %0,2 düşerken bu hafta bugüne kadar %0,9 civarı artış yaşamış oldu. Platin 950,28 dolarda pek değişmezken bu haftaki değer kaybı %0,5. Paladyum %0,2 düştü ve haftayı %2,2 ile Nisan başından beri gördüğü en büyük artışla kapatma yoluna girdi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version