Global

Chelsea’nin Satışı Amerikalılara Onaylandı

Published

on

İngiltere, Rus milyarder Roman Abramoviç’e ait olan Chelsea futbol kulübü için Amerikalı Todd Boehly’nin liderliğindeki konsorsiyumun 5,3 milyar dolarlık teklifini onayladı.

Chelsea futbol kulübünün, Amerikalı yatırımcı Todd Boehly liderliğinde bir konsorsiyuma satışının onaylanması ile yaklaşık 20 yıldır Rus milyarder Roman Abramoviç’e ait olan kulübü el değiştirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
TÜRKİYE’DE KONUT FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

4,25 milyar sterlinlik (5,3 milyar dolar) satışın onaylanmasının ardından. Mart başlarında başlayan ve Abramoviç’in yaptırımlar nedeniyle kulübü satmak zorunda kalmasına neden olan çalışanlar ve taraftarlar için belirsizlik sürecini sona erdirecek.

O tarihten beri Chelsea 31 Mayıs’ta sona erecek özel bir lisans altında faaliyet gösteriyordu. Kulübün satış sürecini Amerikan bankası Raine Group yönetirken birçoğu ABD’den olmak üzere birçok teklif değerlendirilmişti.

ABD’de LA Dodgers’ın da sahibi olan Ted Boehly’nin teklifinin onaylanmasıyla 20 İngiliz takımının mücadele ettiği Premier League’de takımların yarısından fazlası Amerikan sermayesinin kontrolüne geçmiş oldu. Buna “Büyük Altılı” olarak bilinen takımlardan Arsenal FC, Chelsea, Liverpool FC ve Manchester United FC de dahil.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version