Global

Türkiye’de Konut Fiyatları Artmaya Devam Ediyor

Published

on

TCMB’nin hazırladığı ve Türkiye’de konut fiyatlarındaki değişimi gösteren ve Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında %9 oranında artış gösterdi. Son bir yılda ise resmi olarak konut fiyatları %110 oranında rekor yükseliş yaşadı.

Türkiye genelinde satışa hazır yeni konutların fiyatı %116,5, eski konutların fiyatı ise %109,2 oranında yine rekor yükseliş gösterdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İMALAT SEKTÖRÜNDE GÜVEN AZALIYOR

Son bir yılda konut fiyatlarındaki en yüksek artış %122 ile İstanbul’da yaşandı. İstanbul’u %111,7 ile Ankara ve %105,9 ile İzmir izledi.

İstanbul’da metrekare fiyatı 15 bin TL’yi geçti

Ülke genelinde metrekare fiyatı ortalama 9 bin 502 TL olurken İzmir’de 11 bin TL, Ankara’da 6 bin 830 TL’ye çıktı. İstanbul’da ise 15 bin 341 TL’yi aşarak yeni zirveyi gördü.

Ay içinde açıklanan konut finansman paketinin duyurusunun ardından konut fiyatlarındaki yükseliş hızlandı. Hazine Bakanı, tespit edilen 65 bin kişiye ceza uygulanacağını söylerken yaptırımların da ağırlaştırılacağını belirtti.

TCMB’nin bugün açıkladığı veriler Mart ayını kapsıyor, son dönemdeki gelişmeler dikkate alındığında Mart ayındaki %110 oranının çok daha üzerine çıkılması bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version